Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
bagetky:
6 vajíčok
9 lyžíc psyllia
600 g ricotty
20 g slnečnicových semienok
20 g tekvicových semienok
20 g sezamu + na posypanie
Chia semiačka, soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtka dáme do väčšej misy a pridáme k nim psyllium, ricottu, semienka aj chia. Zmes poriadne premiešame. (netreba sa zľaknúť, zmes bude trošku redšia, ona však postupne zhustne). Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Do zmesi primiešame opatrne bielka, aby ostala zmes nadýchaná. Zo zmesi vytvarujeme malé bagety a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne hodinku pri teplote 150 °C. Potom ich necháme vychladnúť na mriežke a môžeme konzumovať napríklad s dobrou domácou nátierkou.
Zelerová nátierka:
1 zeler
3 PL tvarohu
3 PL majonézy
1 PL biely jogurt
1 PL citrónová šťava
2 ks natvrdo uvarené vajce
soľ
mleté čierne korene
mletá červená sladká paprika
petržlenová vňať
Postup:
Zeler očistíme a postrúhame na drobno. V miske zmiešame majonézu, tvaroh a jogurt (alebo kyslú smotanu) pridáme trochu citrónovej šťavy a vymiešame. Pridáme nastrúhané vajíčka uvarené na tvrdo, na drobno nastrúhaný zeler. Pre farbu pridáme červenú papriku a pre krásu a zdravie petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.
Cviklová nátierka:
1 ks uvarená cvikla strednej veľkosti
1 ks uvarený zemiak strednej veľkosti
1 ks uvarené vajce
50 g masla
soľ
mleté čierne korenie (môžeme aj vynechať)
Do väčšej misy nastrúhame uvarenú cviklu a v šupke uvarený zemiak. Pridáme uvarené vajce a kúsok zmäknutého masla. Poriadne premiešame.
Dochutíme soľou, môžeme aj mletým čiernym korením
Nátierka z údeného špeku:
1 ks syr v črievku
1 balenie údeného špeku
50 g masla
Pažítka
Čierne korenie a soľ podľa chuti
Postup:
Špek nakrájame a zmiešame s ostatnými ingredienciami.