Dezert Beignets Haricots

Dezert Beignets Haricots

Sladké buchty s fazuľami.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

hladká múka

plnotučné mlieko

biely jogurt

repkový olej

kryštálový cukor

5 vajec

soľ

droždie

citrón

kypriaci prášok

vanilínový cukor

práškový cukor

dve konzervy červenej štipľavej fazule

cibuľa

cesnak

mrkva

mäta

zelená paprika

červená paprika

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Ja varím od oka. Do misky si nasypeme hladkú múku. Pridáme 5 vyšľahaných vajec, kryštálový cukor, vanilínový cukor a kypriaci prášok a mlieko na hladkú konzistenciu cesta. Všetko spolu vymiešame. Potom do cesta pridáme polievkovú lyžicu masla. Keď je cesto vymiešané, tak doň nastrúhame citrónovú kôru a pridáme cca polovicu malého bieleho jogurtu. Cesto má byť ani riedke, ani príliš husté. Cesto naberáme rukami a kladieme ho do rozpáleného oleja, buchty majú mať tvar nepravidelnej gule. Buchty po vybratí z oleja ešte posypeme vanilínovým cukrom. Podávame s fazuľovou zmesou. Tú si pripravíme tak, že nakrájame cibuľu, cesnak, papriky a paradajky. Na oleji si najprv opražíme cibuľu, potom pridáme cesnak, nakrájané papriky a paradajku. Ochutíme tekutým korením a bujónom. Po pár minútach pridáme fazuľu a dusíme.

Tagy: Dezert