Dezert: Dezert: Hore tvrdé, dole ako po masle…

Dezert: Dezert: Hore tvrdé, dole ako po masle…

Krémeš.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

2 x lístkové cesto

500 ml mlieka

1/2 zlatý klas puding

5 vajíčok

2 bal. vanilkový cukor

3 x smotana na šľahanie

250 g malinový džem

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Prvý plát lístkového cesta pečieme vcelku. Druhý rozkrájame na toľko porcií, koľko chceme mať. Pečieme na cca 220 stupňoch asi 10 minút do ružova. Z vanilkového cukru, mlieka, zlatého klasu a žĺtka uvaríme hustý krém. Vyšľaháme bielka do peny a pridáme ich do krému a uvaríme. Ešte horúce nalejeme na celý upečený lístkový plat. Necháme vychladnúť a po vychladnutí potrieme lekvárom a vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom. Keď je takto krémeš dokončený, poukladáme naň upečené rozkrájané lístkové cesto. Posypeme práškovým cukrom. Môžeme dochutiť prachom zo sušených malín a nakrájame. Dobrú chuť.

Tagy: Dezert