Dezert: Erikova aktívna Maruška

Dezert: Erikova aktívna Maruška

Jahodový pohár s krémom.

Pripravte si u vás doma recepty podľa Bez servítky!

Suroviny:

1 balenie mascarpone

dve balenia tvarohu

dve balenia jogurtu

čerstvé jahody

jahody v konzerve

topping

vanilkový cukor

vanilkový puding

mlieko

želatína

maslo

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Tvaroh zmiešame s mascarpone, pridáme biely jogurt a vanilkový cukor. Na masle si opražíme jahody z konzervy. Šťavu z konzervy využijeme na prípravu želatíny, ktorú si v jahodovej šťave rozpustíme a potom varíme. Necháme ju vychladnúť. Urobíme si vanilkový puding, ktorý potom zmiešame s tvarohom. Do zmesi pridáme jogurt a vanilkový cukor. Vrstvíme pohár. Na spodok ide zmes mascarpone s tvarohom. Na to jahody na masle. Na to pudingový krém, želatína a potom ešte navrch opäť pudingový krém. Zdobíme toppingom a čerstvými jahodami.

Tagy: Dezert