Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
cuketa
červená cibuľa
paprika
cherry paradajky
údené tofu
soľ, čierne korenie
olivový olej
parmezán
olej
vňať
cesnak
slanina
Polenta:
voda
soľ
kukuričná múka
Postup:
Cuketu nakrájame po šírke na 5 cm plátky. Lyžicou vyberieme dužinu, aby nám ostali tenké okraje a spodok. Cukety potrieme olivovým olejom, cesnakom a soľou. Cibuľu, papriku, paradajky a tofu nakrájame. Orestujeme na troche olivového oleja 15 minút. Cuketu si dáme medzitým do trúby na 30 minút pri 18 stupňoch. Cuketu vyberieme a naplníme orestovanou zeleninou a dáme ešte na 10 minút do rúry aj s parmezánom na vrchu.
Polentu urobíme tak, že si pripravíme vriacu vodu so soľou a pomaly sypeme kukuričnú múku do vody za stáleho miešania. Príprava trvá cca 3 minúty.
Osmahneme si aj slaninu. Na výpeku zo slaniny osmahneme zľahka polentu, ktorú predtým nakrájame.