Predjedlo: Sudky na kukurici

Predjedlo: Loď plávajúca na kukurici

Plnená cuketa s tofu a zeleninou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

cuketa

červená cibuľa

paprika

cherry paradajky

údené tofu

soľ, čierne korenie

olivový olej

parmezán

olej

vňať

cesnak

slanina 

Polenta:

voda

soľ

kukuričná múka

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Cuketu nakrájame po šírke na 5 cm plátky. Lyžicou vyberieme dužinu, aby nám ostali tenké okraje a spodok. Cukety potrieme olivovým olejom, cesnakom a soľou. Cibuľu, papriku, paradajky a tofu nakrájame. Orestujeme na troche olivového oleja 15 minút. Cuketu si dáme medzitým do trúby na 30 minút pri 18 stupňoch. Cuketu vyberieme a naplníme orestovanou zeleninou a dáme ešte na 10 minút do rúry aj s parmezánom na vrchu.

Polentu urobíme tak, že si pripravíme vriacu vodu so soľou a pomaly sypeme kukuričnú múku do vody za stáleho miešania. Príprava trvá cca 3 minúty. 

Osmahneme si aj slaninu. Na výpeku zo slaniny osmahneme zľahka polentu, ktorú predtým nakrájame.

Tagy: Predjedlo