Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
150 g kešu orieškov
50 g ovsených vločiek
4 medjool datle bez kôstok
50 g kokosového oleja
350 g vykôstkovaných datlí medjool
125 ml nesladeného mandľového mlieka
25 ml javorového sirupu
150 g kokosového oleja
1 ČL vanilkového extraktu
150 g kokosového oleja
5 lyžíc kakaového prášku
2 ČL javorového sirupu
Krok 1:
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Kešu oriešky a ovsené vločky vysypte do kuchynského robota a rozmixujte na prášok. Pridajte datle a kokosový olej a znova premiešajte. Preložíme do formy a lyžicou roztlačíme orechovú zmes do kompaktnej, rovnomernej vrstvy, ktorá pokrýva základ. Počas prípravy náplne nechajte 30 min v mrazničke.
Krok 2:
Na plnku zmiešame datle, mandľové mlieko, javorový sirup a kokosový olej do hrnca so štipkou soli a priveďte do varu. Varte 2 - 3 minúty, kým nie sú datle naozaj mäkké. Túto zmes 5 min ochlaďte, potom ju vložte do mixéra, pridajte vanilkový extrakt a rozmixujte na hladké pyré. Zmes bude horúca, preto buďte opatrní pri manipulácii. Ak je zmes príliš sladká, pridajte ešte trochu soli. Nalejte na orechový základ a rozotrite po stranách formy, aby bol povrch čo najhladší. Počas prípravy polevy nechajte v mrazničke 45 min.
Krok 3:
V hrnci jemne zohrejte kokosový olej, kým sa neroztopí. Odstavíme z ohňa a zašľaháme kakao a javorový sirup, kým nezostanú žiadne hrudky. Ochlaďte 10 minút, nalejte na zmrazenú základňu a vráťte do mrazničky aspoň na 20 min alebo kým nestuhne. Na servírovanie nakrájajte na štvorce.