Predjedlo: Sviečkovú nečakajte!

Predjedlo: Sviečkovú nečakajte!

Tatarak z údeného lososa.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

údený losos

kapari

limetka

šalotka

kôpor

dižónska horčica

maslo

provensálske bylinky

petržlenová vňať

cesnak

hladká múka

sušené droždie

voda

soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na chlieb dáme múku, vodu, soľ, droždie, zamiešame, vytvarujeme, necháme hodinu kysnúť, potom dáme na pol hodinu do rúry na 250 °C a potíme na pol hodinu na 140 °C.

Tatarák príprava:

Dáme dole kožu z lososa, nakrájame na jemno, pridáme šalotku, šťavu z limetky, nasekaný kôpor a nasekané kapary a dižónsku horčicu a premiešame spolu a dáme soľ podľa chuti, bylinkové maslo, do masla dáme provensálske bylinky, vňatku, cesnak šťavu z limetky, soľ podľa chuti a premiešame.

Tagy: Predjedlo