
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
60 g červenej šošovice
0,5 l zeleninového vývaru
150 ml kokosového mlieka
3 lyžice paradajkového pretlaku
1 väčšia mrkva
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru
3 lyžice olivového oleja
štipka škorice, soľ
Príprava:
Prebratú a opláchnutú šošovicu dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu na obale, spravidla stačí pár minút. Pripravíme si väčší hrniec a speníme v ňom na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak, nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú mrkvu a nastrúhaný zázvor. Až zelenina začne mäknúť a prepoja sa všetky vône, pridáme paradajkový pretlak a dôkladne všetko premiešame. K zmesi pridáme uvarenú šošovicu a zalejeme vývarom. Chvíľu povaríme, dochutíme soľou a škoricou. Následne všetko rozmixujeme. Na záver zjemníme kokosovým mliekom.