Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
hus. pečeň 500 g
smotana na šlahanie 100 g
soľ, korenie
tokajské víno samorodé 100 g
citrónový tymian 5 g
Postup:
Husaciu pečeň očistíme, okoreníme a marinádujeme s vínkom. Dáme do vrecka a necháme odležať 25 - 30 min. v sous vide.
Cviklové želé:
čerstvá cviklová šťava 500 g
želatínové plátky 6 kus
bazalkový ocot 5 g
soľ
Postup:
Želatínové plátky necháme odležať v studenej vode, aby zmäkli. Zohrejeme cviklovú šťavu, ochutíme a premiešame so želatínou. Prelejeme do tácky a necháme v chladničke vychladnúť.
Marinovaná cvikla:
baby cvikla 100 g
malinové pyré 50 g
ocot balsamico 70 g
cviklová šťava 50 g
soľ, korenie
Postup:
Baby cviklu uvaríme, aby ešte mala takú čerstvú konzistenciu. Očistíme a nakrájame. Dáme do marinády a necháme odležať 2 dni v chladničke.
Domáca brioška:
múka 750 g
cukor 70 g
soľ
droždie 40 g
vajcia 1
maslo 50 g
smotana kyslá 150 g
Orechy 100 g
Mlieko 300 g
Vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť 40 - 50 minút. Potom vyvaľkáme a vytvarujeme briošky. Potrieme vajíčkovým žĺtkom. Pečieme na 170 stupňoch asi 20 min.