Predjedlo: Z formy do formy

Predjedlo: Z formy do formy

Husacia terinka, cviklové želé, malina.

Pripravte si u vás recept podľa Bez servítky!

Suroviny:

hus. pečeň 500 g

smotana na šlahanie 100 g

soľ, korenie

tokajské víno samorodé 100 g

citrónový tymian 5 g

​Postup: 

Husaciu pečeň očistíme, okoreníme a marinádujeme s vínkom. Dáme do vrecka a necháme odležať 25 - 30 min. v sous vide.

Cviklové želé:

čerstvá cviklová šťava 500 g

želatínové plátky 6 kus

bazalkový ocot 5 g

soľ

Postup: 

Želatínové plátky necháme odležať v studenej vode, aby zmäkli. Zohrejeme cviklovú šťavu, ochutíme a premiešame so želatínou. Prelejeme do tácky a necháme v chladničke vychladnúť.

Marinovaná cvikla:

baby cvikla 100 g

malinové pyré 50 g

ocot balsamico 70 g

cviklová šťava 50 g

soľ, korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Baby cviklu uvaríme, aby ešte mala takú čerstvú konzistenciu. Očistíme a nakrájame. Dáme do marinády a necháme odležať 2 dni v chladničke.

Domáca brioška:

múka 750 g

cukor 70 g

soľ

droždie 40 g

vajcia 1

maslo 50 g

smotana kyslá 150 g

Orechy 100 g

Mlieko 300 g

Vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť 40 - 50 minút. Potom vyvaľkáme a vytvarujeme briošky. Potrieme vajíčkovým žĺtkom. Pečieme na 170 stupňoch asi 20 min.

Tagy: Predjedlo