Dezert: Sladké motýle

Dezert: Sladké motýle

Čokoládový koláč s ovocím.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

225 g horkej čokolády

8 vajec

200 g práškového cukru

75g hladkej múky

500 ml smotany na šľahanie

45 g kakaa

2 KL instantnej kávy

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Bielka si vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka a 100 g cukru šľaháme asi 5 min. a postupne pridávame muku a nastrúhanú čokoládu. Postupne pridáme vyšľahaný sneh. Hmotu nalejeme do tortovej formy a pečieme na 180 stupňov cca 40 min. Šľahačku vyšľaháme so zvyšným cukrom, kakaom a kávou na tuhy krém. Tortu naplníme a potrieme z vonku krémom a podávame s ovocím a ozdobíme motýlikmi.

Čokoládové motýliky:

Čokoládu si rozpustime vo vodnom kúpeli a pomocou sáčku / rolky z papiera na pečenie nakreslime motýliky podľa vzoru, ktorý si nakreslime na pergamen a necháme stuhnúť.

Tagy: Dezert