Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
225 g horkej čokolády
8 vajec
200 g práškového cukru
75g hladkej múky
500 ml smotany na šľahanie
45 g kakaa
2 KL instantnej kávy
Postup:
Bielka si vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka a 100 g cukru šľaháme asi 5 min. a postupne pridávame muku a nastrúhanú čokoládu. Postupne pridáme vyšľahaný sneh. Hmotu nalejeme do tortovej formy a pečieme na 180 stupňov cca 40 min. Šľahačku vyšľaháme so zvyšným cukrom, kakaom a kávou na tuhy krém. Tortu naplníme a potrieme z vonku krémom a podávame s ovocím a ozdobíme motýlikmi.
Čokoládové motýliky:
Čokoládu si rozpustime vo vodnom kúpeli a pomocou sáčku / rolky z papiera na pečenie nakreslime motýliky podľa vzoru, ktorý si nakreslime na pergamen a necháme stuhnúť.