Dezert: Chou à la crème

Dezert: Chou à la crème

Profeterolka plnená rôznymi náplňami.

Pripravte si u vás doma recept podľa Bez servítky!

Potrebujeme na cesto:

125 ml vody

60 g masla

lyžica cukru

75 g hladkej múky

2 vajcia

kypriaci prášok do pečiva

Postup: 

Do hrnca dáme 125 ml vody, 60g masla, lyžicu cukru a privedieme k varu. Prisypeme 75 g hladkej múky a na malom ohni spracujeme jednoliatu hmotu. Premiestnime do mixéru. Na pomalých otáčkach necháme vychladnúť, potom zrýchlime tempo mixéra a pridáme postupne 2 ks vajec a polovicu kypriaceho prášku. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na pečiaci papier nastriekame profiterolky (cca 25 ks). Namočíme prst do vody a mokrým prstom uhladíme špičky cesta. Pečieme na 190 stupňov 25 min.

Zdroj: TV JOJ

Krém:

300 ml smotany na šľahanie

1 stužovač smotany

3 lyžice práškový cukor 

3 lyžice mascarpone 

1 lyžica malinový lekvár 

1 lyžica nutela

vanilkový cukor 

čokoláda na varenie

Postup: 

300 ml smotanu na šľahanie vyšľaháme. Postupne pridáme 1 smetafix a práškový cukor podľa chuti (cca 3 lyžičky) a mascarpone 3 lyžičky. Rozdelíme na 3 časti, do jednej pôjde lyžica malinového lekváru, do druhej lyžica nutely, Do tretej vanilkový cukor. Cukrárskym vreckom naplníme profiterolky. Roztopíme čokoládu nad parou pridáme 1 lyžicu masla a ňou polejeme naplnené profiterolky.

Tagy: Dezert