Dezert: Jahody traste sa!

Dezert: Jahody traste sa!

Domáca želatína a smotanová torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

šľahačková smotana

vanilkový cukor

jemný tvaroh

kyslá smotana

želatína

piškóty

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Piškóty rozložíme na dno tortovej formy. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Jemný tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a druhým vanilkovým cukrom, stačí zľahka ručne a zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Obe hmoty spojíme a polovicu rozotrieme na piškóty. Nasleduje ďalšia vrstva piškót. Na chvíľu dáme do chladničky aj zvyšnú smotanovú hmotu. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame maslo a miešame až do vychladnutia. Puding rozotrieme na piškóty. Uložíme poslednú vrstvu piškót. A navrch pridáme druhú polovicu smotanového krému. Pred podávaním posypeme tortu kakao. S jahodami navrchu.

Tagy: Dezert