Dezert: Podrvené nadrobno

Dezert: Podrvené nadrobno

Nepečený keksíkový koláč.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

500 g sušienky

3 PL

Sušienková nátierka

Krém: 

250 g mascarpone

2 PL práškový cukor

200 ml smotana na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Mascarpone si vyšľaháme s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie na hladký tuhý krém. Tácku si jemne potrieme krémom, aby sa nám keksíky nešmýkali a poukladáme keksíky - 10 ks vedľa seba, na keksy natrieme krém a vrstvíme. Ja som dal 4 vrstvy keksov - 1,5 balíka. Vrch ukončíme krémom. V pohári si premiešame lotusovú nátierku - 3 PL, ak je veľmi tuhá, môžeme ju na pár sekúnd zohriať v mikrovlnke. Koláč pokvapkáme chrumkavou nátierkou a dozdobíme sušienkami. Necháme zmäknúť a podávame.

Tagy: Dezert