Dezert: Crème de la Haťapaťa

Dezert: Crème de la Haťapaťa

Citrónový haťa-paťa dezert.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Korpus

300 g maslových sušienok

125 g masla

Krém

300 g bielej čokolády

200 g jemného tvarohu

200 g nátierky z čerstvého syra

300 ml smotany na šľahanie 33%

Šťava z dvoch citrónov

Na zdobenie: 300 g jahôd

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Sušienky rozmeľ najemno. Maslo nechaj rozpustiť nad parou a zmiešaj so sušienkami. Takto pripravenú zmes nasyp na dno pohárikov. Očisti jahody, nakrájaj na polovice a ulož na sušienky reznou stranou k stene pohárika. Čokoládu nalám a nechaj rozpustiť vo vodnom kúpeli. Medzitým tvaroh, nátierku a smotanu vyšľahaj do polotuha. Prilej citrónovú šťavu, vlažnú čokoládu a došľahaj. Krém opatrne navrstvi do pohárika tak, aby jahody zostali viditeľné, môžeš použiť aj cukrárske vrecko. Zvyšné jahody ozdobne ulož na kŕem.

Tagy: Dezert