
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
hovädzia kvetová špička
špikové kosti
zelerová bulva
petržlen s vňatkou
mrkva s vňatkou
cibuľa
baby zemiaky
baby špenát
cesnak
chren
jablko
vajíčko
mlieko
hladká múka
čierne korenie
soľ
bobkový list,
nové korenie
slnečnicový olej
zemiakový chlieb
veltlínske zelené z Wachau.
Postup:
Na panvici ošmahneme cca 1.2 kg veľký kus hovädzej kvetovej špičky. Takto upravené mäso vložíme do veľkého hrnca so studenou vodou, pridáme cca 5 ks bobkových listov, cca 7 ks čierneho korenia a cca 5 ks nového korenia. Na panvicu, na ktorej sme pripravovali mäso si položíme polovicu rozkrojenej veľkej cibule a smažíme v mieste rezu, kým nezačne cibuľa černieť. Cibuľu opatrne kliešťami následne vložíme do vody. Pozor neprechádza varom, udržujeme teplotu medzi 85 a 90 stupňami.
Celestínske rezance:
Do misky si pripravíme zmes na celestínske palacinky: vajíčko, hladkú múku, mlieko, vodu, soľ a korenie. Zmes rozšlaháme na palacinkové cesto. Do pripraveneho cesta pridáme nakrájanú vňať z petržlenu a vňať z mrkvy, prípadne nastrúhanú mrkvu. Na panvici si z tohto cesta urobíme slane celestínske palacinky. Hotové palacinky nakrájame na šírku a dĺžku bežných polievkových rezancov.
Špikové kosti si rozložíme na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry, ktorú sme si predhriali na 185 stupňov. Pečieme cca 35 minút.
Servírovanie jedla:
Tafelspitz:
Ošmahneme krajec zemiakového chleba na panvici. S chlebom podávame pečenú/varenú špikovú kosť.
Tafelspitz - polievka:
Do polievkového taniera vložíme celestínske rezance. Následne vložíme nakrájanú koreňovú zeleninu z vývaru. Zalejeme vývarom. Ozdobíme kytičkami čerstvej petržlenovej vňate.