Predjedlo: To pravé zelené

Predjedlo: To pravé zelené

Avokádová nátierka s halloumi syrom na bagetke.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

hladká múka

soľ

olej

krištáľový cukor

avokádo

cesnak

soľ,

čierne korenie

olivový olej

halloumi syr

klíčky na ozdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do misky si dáme 4 šálky hladkej muky, 1 čl soli, 1 deci oleja a 1 šálku vody, následne si z 1 šálky vody, 1 kvasnice a z 1,5 čl cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do ostatných surovín v miske. Vytvoríme tuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť hodinu, následne vytvarujeme bagety ,posypeme sezamom a pečieme 25 minút na 220 stupňoch. Do misky si pridáme 5 ks avokáda, 8 strukov cesnaku, olivový olej podľa potreby, soľ a čierne korenie, rozmačkáme a vytvoríme pomazanku. Halloumi syr si nakrájame na pásiky a ugrilujeme na panvici, podávame na bagetke s väčšou vrstvou avokádovej nátierky, nanesieme klíčky.

Tagy: Predjedlo