Dezert: Diéta to nebude

Dezert: Diéta to nebude

Karamelový koláč so šľahačkou a malinami.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

čokoláda na varenie

maslo

vajcia

kryštálový cukor

vanilkový cukor

šľahačková smotana

karamelové zahustené mlieko

karamelové keksíky

maliny

Zdroj: TV JOJ

​Postup

Do misky si dáme 360 g čokolády na varenie, 200g masla  a dáme roztopiť na vodný kúpeľ. Do druhej misky si dáme 6 vajec a 8PL kryštálového cukru ,rozmixujeme do peny, pridáme 2 vanilkové cukre, pridáme 4 PL hladkej múky a zamiešame spolu s čokoládou a maslom, ktoré sa nám medzitým roztopilo vo vodnom kúpeli. Formy na koláčiky si vymastime a omúčime, nalejeme do dvoch tretín formy a pečieme 7 minút na 200 stupňoch. Na domácu šľahačku potrebujeme 2 šľahačkové smotany, ktoré vymiešane, aby vznikla šľahačka. Na domácu zmrzlinu potrebujeme 3 smotany na šľahanie alebo 1 litrovú, vyšľaháme do peny, pridáme karamelové salko a rozdrvene karamelové keksiky. Necháme zamraziť. Dezert podávame so šľahačkou na povrchu koláčiku, so zmrzlinou a čerstvými malinami. Na papieri na pečenie si vytvoríme z roztopenej čokolády vlnky, ktoré dáme do mrazničky a pridáme ako ozdobu na vrch koláčika.

Tagy: Dezert