Dezert: Lotusový kvet v Alpách

Dezert: Lotusový kvet v Alpách

Karamelový cheesecake.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

mascarpone

smotana na šľahanie 40 %

karamelový krém

čokoládový krém

karamelové keksíky

čokoládové keksíky

karamelový toping

čokoládový toping

práškový cukor

maslo

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Keksíky si nadrvíme nadrobno, pridáme k nim roztopené maslo a dáme ho do formičiek na muffin. Robíme dva druhy krémov: Jednu časť mascarpone zmiešame s karamelovým krémom a druhú časť s čokoládovým krémom. Do oboch potom pridáme práškový cukor a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Krém vrstvíme do formičiek tak, že v jednej je čokoládový krém a v ďalšej karamelový. Formičky dáme stuhnúť do mrazničky a nakoniec polejeme topingom a posypeme keksami.

Tagy: Dezert