Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Plnka:
Cca 1 šálka surových kešu orieškov (záleží od formy a výšky, akú chceme, aby mal koláč)
cca 1 konzerva kokosového mlieka (záleží, akú vysokú ju chceme mať a akú máme formu)
2 PL citrónovej šťavy
3 PL javorového sirupu alebo med
1 ČL vanilkového extraktu
kokosový olej
Torta:
2 šálky jemne nastrúhanej mrkvy
2 šálky balených vykôstkovaných datlí
2 šálky surových vlašských orechov
2 ČL vanilkového extraktu
1/4 ČL morskej soli
1 ¼ ČL mletej škorice
3/4 ČL mletého zázvoru
1 štipka muškátového orieška
1/2 šálky kokosovej múky mandľovej múky
1/4 šálky hrozienok
Postup:
Do vody si najprv namočíme kešu. Cca 12 hodín alebo zalejeme horúcou vodou a necháme cca 2 hodiny odstáť. Pripravíme si spodok. Osobitne vlašské orechy rozmixujeme na jemno, osobitne vymixujeme ďatle, nastrúhame si mrkvu. Všetko spolu zmiešame, pridáme vanilku, soľ, škoricu, zázvor, muškátový orech, kokos alebo mandľovú múkú, opäť zamiešame. Ak máte radi hrozienka, pridáme aj tie. Vytvorí sa nám hmota, ktorú “rozotrieme po plechu”
Plnka:
Z kešu, ktoré sme nechali odstáť vylejeme prebytočnú vodu. Do mixéra pridáme kokosové mliečko. Iba tuhú časť - približne 2 polievkové lyžice kokosového oleja. Pridáme citrónovú šťavu, javorový sirup alebo med, vanilkový extrakt a soľ. Rozmixujeme. Plnku dáme na základ a dáme do chladničky, kým koláč nestuhne. Poprípade, ak chcete koláč zjesť skôr, môžete ho na cca 10 minút dať do mrazničky a preložiť do chladničky.