Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
10 ks vajec
20 rožkov
rastlinné maslo
500 g jemný tvaroh hrudkovitý
vanilkový cukor
kryštálový cukor
práškový cukor
1 L polotučné mlieko
olej
mäta
jahody, maliny
soľ
Postup:
Do litra mlieka nasypeme dva balíky vanilkového cukru. Pridáme tri vaječné bielka, štipku soli, cukor, rozmixujeme mixérom a necháme trochu prehriať na sporáku. Na panvici si rozohrejeme olej s rastlinným maslom. Pekáč si vymastíme olejom a maslom. Potom namáčame rožky v dochutenom mlieku a ukladáme ich na plech.
Tvarohová plnka:
Tvarohy zmiešame s vanilkovým cukrom - cca 3 vrecká a 3 žĺtky. Dochutíme cukrom podľa chuti. Na rožky dáme tvarohovú zmes. A potom opäť vrstvíme s rožkami, ktoré si namáčame v mlieku. Vrch rožkov, pomastíme olejom s maslom a pocukríme kryštálovým cukrom. Žemľovku pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch. Tesne pred dopečením pridáme na žemľovku vyšľahaný sneh. Zdobíme práškovým cukrom, ovocím a mätou.