Dezert: Kiflino Gullo

Dezert: Kiflino Gullo

Žemľovka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

10 ks vajec

20 rožkov 

rastlinné maslo

500 g jemný tvaroh hrudkovitý

vanilkový cukor

kryštálový cukor

práškový cukor

1 L polotučné mlieko

olej

mäta

jahody, maliny

soľ 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do litra mlieka nasypeme dva balíky vanilkového cukru. Pridáme tri vaječné bielka, štipku soli, cukor, rozmixujeme mixérom a necháme trochu prehriať na sporáku. Na panvici si rozohrejeme olej s rastlinným maslom. Pekáč si vymastíme olejom a maslom. Potom namáčame rožky v dochutenom mlieku a ukladáme ich na plech.

Tvarohová plnka:

Tvarohy zmiešame s vanilkovým cukrom - cca 3 vrecká a 3 žĺtky. Dochutíme cukrom podľa chuti. Na rožky dáme tvarohovú zmes. A potom opäť vrstvíme s rožkami, ktoré si namáčame v mlieku. Vrch rožkov, pomastíme olejom s maslom a pocukríme kryštálovým cukrom. Žemľovku pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch. Tesne pred dopečením pridáme na žemľovku vyšľahaný sneh. Zdobíme práškovým cukrom, ovocím a mätou.

Tagy: Dezert