Dezert: Bzz...Bzz...Bzz...

Dezert: Bzz...Bzz...Bzz...

Marlenka bez vaľkania.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto: 

250 g hery

3 PL medu 

3 vajcia

300 g práškového cukru 

400 g hladkej múky

1 ČL sódy bikarbóny

5 PL mlieka (podľa potreby)

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Nad parou rozpustíme heru, pridáme med, vajcia a cukor, múku preosejeme a zmiešame so s. bikarbónou, mlieko pridáme podľa potreby. Všetko spolu zmiešame metličkou, aby sa nám cesto pekne spojilo. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti. Na plech (26 x 36 cm) si dáme papier na pečenie a rovnomerne rozotrieme.  Pečieme pri teplote 17 stupňov Celzia na 12 minút cca. 

Karamelová poleva:

600 ml mlieka

2 vanilkové pudingy

4 PL kryš. cukru 

350 g hery

1 salko (varíme asi 1 hod. a 30 minút)

Postup: 

Do mlieka dáme cukor a uvaríme puding na hustú kašu a necháme vychladnúť.  Keď je vychladnutý, primiešame doň maslo a vyšľaháme. Na koniec pridáme postupne salko. Keď máme pláty vychladené, orežeme okraje (1 - 1.5 cm). Tými okrajmi posypeme nakoniec marlenku. Plnku si rozdelíme na 4 časti. Celú marlenku natrieme a obsypeme okrajmi, ktoré si rozdrobíme a najemno pomletými orechmi. Necháme na noc odstáť, nie v chladničke, do chladničky ju dáme až na druhý deň, keď je mäkká. 

Tagy: Dezert