Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Cesto:
250 g hery
3 PL medu
3 vajcia
300 g práškového cukru
400 g hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóny
5 PL mlieka (podľa potreby)
Postup:
Nad parou rozpustíme heru, pridáme med, vajcia a cukor, múku preosejeme a zmiešame so s. bikarbónou, mlieko pridáme podľa potreby. Všetko spolu zmiešame metličkou, aby sa nám cesto pekne spojilo. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti. Na plech (26 x 36 cm) si dáme papier na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 17 stupňov Celzia na 12 minút cca.
Karamelová poleva:
600 ml mlieka
2 vanilkové pudingy
4 PL kryš. cukru
350 g hery
1 salko (varíme asi 1 hod. a 30 minút)
Postup:
Do mlieka dáme cukor a uvaríme puding na hustú kašu a necháme vychladnúť. Keď je vychladnutý, primiešame doň maslo a vyšľaháme. Na koniec pridáme postupne salko. Keď máme pláty vychladené, orežeme okraje (1 - 1.5 cm). Tými okrajmi posypeme nakoniec marlenku. Plnku si rozdelíme na 4 časti. Celú marlenku natrieme a obsypeme okrajmi, ktoré si rozdrobíme a najemno pomletými orechmi. Necháme na noc odstáť, nie v chladničke, do chladničky ju dáme až na druhý deň, keď je mäkká.