Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Cesto:
300 g mletý mak
4 ks vajcia
100 g maslo
120 g kryš. cukor
120 g biely jogurt
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
250 ml smotana na šľahanie
100 g biela čokoláda
250 g mascarpone
Poleva:
višňový kompót
100 ml vody
2 pl kryštálový cukor
1 ks Zlatý klas
Ozdoba:
čokoláda na varenie
Postup:
Cesto:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknuté maslo, prešľaháme, primiešame biely jogurt prípadne smotanu. Do cesta jemne primiešame pomletý mak spolu s práškom do pečiva. Na záver vmiešame vyšľahané bielky so štipkou soli. Cesto vylejeme do tortovej formy. Upečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 - 40 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka:
Smotanu zohrejeme /nevariť/, aby bola horúca a dáme do nej rozpustiť bielu čokoládu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky na 20 minúť zachladiť. Potom šľahačom vyšľaháme dotuha a vmiešame mascarpone. Poleva (so Zlatým klasom). Dáme do hrnca šťavu z višní, pridáme vodu, ak je treba, aby sme mali 4 dcl, dáme cukor a prášok Zlatý klas. Uvaríme puding, do ktorého zamiešame višne. Na vychladnutý makový korpus dáme plnku a na ňu višňovú polevu, dáme na pár hodín do chladničky. Pri podávaní posypeme nastrúhanou čokoládou