Predjedlo: Aj Jerry by si pochutnal

Predjedlo: Aj Jerry by si pochutnal

Syrové suflé.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Suflé:

100 g masla

500 g syr (eidam, gouda)

1 balenie kypriaceho prášku

4 lyžice solamylu

5 kusov vajec

Soľ

Muškátový orech

1 smotana na varenie (12 %)

Príloha:

8 zemiakov

Huancaina:

4 ajíes

1 malá cibuľka

Arašidy, mandle

2 lyžice pasta de ají

60 g syr

Slané krekry (7 ks)

Mlieko

Soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do stredného hrnca dáme roztopiť maslo a pridáme 4 lyžice solamylu (premiešavame metličkou) – svižne dáme preč od ohňa. Medzičasom dáme variť zemiaky (v šupke). Nakrájame si syr na suflé, potrieme formu maslom (spodok aj okraje). Do hrnca s maslom pridávame popri miešaní a postupne 5 vajec. Do zmesi následne pridáme kypriaci prášok, premiešame a pridáme nastrúhaný syr, smotanu, 1-1,5 lyžičky soli a trochu muškátového orecha. Všetko následne prelejeme do formy, symetricky rozložíme a dáme piecť (55 minút na 180 °C. Medzičasom vyberieme zemiaky a ošúpeme

Postup (huancaina)

Do strednej nádoby nakrájame 60 g syra na kocky a 7 slaných krekrov. Na panvicu pridáme dobrý chorro oliv. oleja a zohrejeme na 7, Nakrájame cibuľu na väčšie kúsky a kúsky od seba oddelíme. Na panvicu poukladáme papričky (dužinou nadol), pridáme pol päste arašidov a 6-7 mandlí. Postupne pritláčame papričky o panvicu, po 4 minútach pridáme cibuľku a pridáme viac oliv. oleja. Opekáme dovedna pokým nebudú papričky odspodu zlatisté – následne pridáme všetko postupne do nádoby na mixovanie. Do nádoby pridáme 3-4 lyžičky soli a 2-3 lyžice pasta de ají. Naplníme palec pod okraj mliekom. Mixujeme dokrémova. 

Tagy: Predjedlo