Dezert: Žubrienky

Dezert: Žubrienky

Maracuyová torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Krém:

20 maracuyí

1 plechovka Salka

5 vajec (žĺtok)

60 g cukru

Cesto:

250 g masl. keksov

100 g masla

Zdroj: TV JOJ

Postup:

 Keksy rozdrvíme v mixéri a dáme roztopiť maslo (medzitým rozohrejeme rúru na 180 °C). Vylúpeme dužinu (14) maracuyí a dáme variť na oheň (5 a znižovať, pridáme malý chorrito vody). Roztopené maslo vylejeme do nádoby s rozdrvenými keksami a ustelieme. Do rozohriatej rúry vložíme korpus na 10 minút. Maracuyové dužiny precedíme do plastovej misy a jadierka vyhodíme. Žĺtka a salko pridáme do misy s maracuyovou šťavou a premiešame. Vytiahneme korpus a cez sitko pridáme mix, rozložíme symetricky a opäť vložíme do rúry, tentoraz na 20 minút/180 °C). Medzičasom pridáme zvyšných 6 maracuyí opäť do malého hrnca, pridáme 60 g cukru a malý chorro vody a varíme na 5-ke až pokým nebude maracuyová dužina redšia. Pomaly miešame do zovretia, keď bude cukor rozpustený, dáme hrniec preč z ohňa. Po vytiahnutí torty necháme vychladnúť, následne nalejeme a rozložíme maracuyovú dužinu a dáme do chladničky.

Tagy: Dezert