Dezert: Chalupársky dukátik

Dezert: Chalupársky dukátik

Dolky s jahodovou penou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

hladká múka

vanilkový cukor

stužovač šľahačky

cukor kryštálový a práškový

ovocie - jahody a čučoriedky

smotana na šľahanie

kypiaci prášok

olej

vajcia

mlieko

štipka soli

lekvár jahodový a hroznový

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Z litra mlieka, hladkej múky, vanilkového cukru a kryštálového cukru, vajca, oleja a kypiaceho prášku si urobíme cesto. Urobené cesto po vareške dáme na zohriatu panvicu potretú olejom a vyrobíme okrúhle lievance. Sladkú šľahačku vyšľaháme do tuhej peny aj so stužovanom a primiešame do nej jahodový džem. Servírujeme na tanier dve zlepené placky s hroznovým lekvárom s jahodovou penou a dozdobené ovocím.

Tagy: Dezert