Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
hladká múka
vanilkový cukor
stužovač šľahačky
cukor kryštálový a práškový
ovocie - jahody a čučoriedky
smotana na šľahanie
kypiaci prášok
olej
vajcia
mlieko
štipka soli
lekvár jahodový a hroznový
Postup:
Z litra mlieka, hladkej múky, vanilkového cukru a kryštálového cukru, vajca, oleja a kypiaceho prášku si urobíme cesto. Urobené cesto po vareške dáme na zohriatu panvicu potretú olejom a vyrobíme okrúhle lievance. Sladkú šľahačku vyšľaháme do tuhej peny aj so stužovanom a primiešame do nej jahodový džem. Servírujeme na tanier dve zlepené placky s hroznovým lekvárom s jahodovou penou a dozdobené ovocím.