
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Hráškový krém:
Cibuľa 1 ks
Hrášok mrazený 900 g
2 väčšie zemiaky
Zeleninový vyvar
2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
15 ks kreviet
Soľ
Citrónová šťava
Mleté čierne korenie
Smotana na šľahanie
Na ozdobu: Hráškové klíčky
Pesto:
Bazalka
Píniové oriešky
Olivový olej
Parmezán
1 strúčik cesnaku
Krutóny:
Chlieb
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup:
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Necháme cibuľu mierne zosklovatieť a zalejeme ju vývarom. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie podľa chuti a varíme, kým nebudú zemiaky úplne mäkké - cca 20 minút. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme mrazený hrášok a varíme ešte cca 10 - 15 minút. Prelejeme polievku do mixéra a rozmixujeme dohladka. Okoreníme podľa chuti, pridáme citrónovú šťavu. Počas varenia si pripravíme bazalkové pesto - lístky bazalky, opražené píniové oriešky, cesnak, olivový olej a parmezán spolu rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Pripravíme si krutóny - nakrájame chlieb, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, pečieme 7-10 miut vo vyhriatej rúre. Krevety pokvapkáme citrónom a opekane na olivovom oleji, osolíme, okoreníme. Polievku podávame ozdobenú krevetami , pestom a hráškovými klíčkami, s pár kvapkami smotany na šľahanie, vedľa dáme krutóny podľa chuti.