Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Cesto 400 g
čokolády na varenie (52 %)
200 g kryštálového cukru
160 g zmäknutého masla
4 polievkové lyžice hladkej múky
2 polievkové lyžice kakaa
Horúce maliny
1 balenie mrazených malín
4 polievkové lyžice kryštálového cukru
2 kávové lyžičky škrobu
Vanilková zmrzlina 400 ml
smotana na šľahanie
1 sladené zahustené mlieko
Vanilkový lusk
Na zdobenie:
1 smotana na šľahanie
Maslo a múka na vymastenie a vysypanie
Čerstvé maliny a mäta na dozdobenie
Postup:
Smotanu vyšľaháme do tuha a vyšľaháme do nej salko a zrnká z vanilkového lusku, zmrzlinu premiestnime do nádoby a dáme do mrazíku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s kryštálovým cukrom a maslom. Do vychladnutej zmesi postupne po jednom ručne vmiešame vajíčka (vajíčka musia mať izbovú teplotu). Na záver primiešame preosiatu múku a kakao. Dno aj boky misiek vytrieme maslom a vysypeme múkou. Takto pripravené misky naplníme cestom do 2/3. Uložíme ich na plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 12 - 15 minút. Hneď po dopečení opatrne oddelíme kraje a koláčik vyklopíme na tanier, na ktorom ho budeme servírovať. Do kastróla dáme rozvariť maliny s cukrom. Trocha malín prepasírujeme cez sitko do misky, aby vznikla malinová omáčka – coulis. Do horúcej omáčky pridáme škrob rozmiešaný v troche vody, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Ostatné horúce maliny si odložíme na ozdobenie. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha. Na tanier natrieme malinové coulis, naňho uložíme koláčik, podávame so zmrzlinou, ozdobený horúcimi malinami, šľahačkou, čerstvými malinami a kúskom mäty.