Dezert: Hlavne, aby prsty zostali celé

Dezert: Hlavne, aby prsty zostali celé

Strúhaný tvarohový koláč.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

2,5  hrnček hladkej múky

250 g margarin

1/2 hrnčeka práškového cukru

1 vanilkovy cukor.

1 prášok do pečiva

1 žĺtok

4 pl kakaa

rum

Plnka:

750 g jemný tvaroh

3 žĺtka

4 bielka

1/2 hrnček prašk. cukor

2 pl zlatý klas

1 vanilkový cukru

1 citrón = umyť, nastrúhať

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Z múky, margarínu, práškového cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva, žĺtka a kakaa si vyrobíme cesto. Dáme ho na chvíľu do chladničky alebo mrazničky a zatiaľ si pripravíme tvarohovú časť. Vajíčka s cukrom vymiešame, pridáme vanilkový cukor, tvaroh, trošku rumu a nastrúhame citrónovú kôru a na koniec vmiešame sneh z bielkov. Na spodok plechu nastrúhame polovičku cesta, zalejeme tvarohovou plnkou a na vrch opäť nastrúhame zvyšok cesta. Dáme piecť.

Tagy: Dezert