Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
700 ml mlieka
160 g práškového cukru
1 lyžička vanilkovej arómy
230 g smotany na šľahanie v prášku
500 ml smotany na šľahanie
33 % 200 ml mlieka
1 lyžička vanilkovej arómy
400 g sušienok
50 g čokolády
Postup:
Do misky si dáme mlieko 700 ml, práškový cukor, vanilkovú arómu, práškovú šľahačku, smotanu na šľahanie a vyšľaháme hladký krém, do zostávajúceho mlieka - 200 ml - namáčame sušienky a ukladáme ich do formy 20 x 20 cca. Na dno dáme prvú vrstvu sušienok, prikryjeme ich časťou krému, potom poukladáme druhú vrstvu sušienok, ktoré opäť prikryjeme krémom. Urobíme to aj tretí krát. Na poslednú časť krému nastrúhame čokoládu. Dezert dáme do chladničky vychladiť a nakrájame na porcie.