Dezert: Vrstiev ako cibuľa

Dezert: Vrstiev ako cibuľa

Vrstvený nepečený koláč z keksov.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

700 ml mlieka

160 g práškového cukru

1 lyžička vanilkovej arómy

230 g smotany na šľahanie v prášku

500 ml smotany na šľahanie

33 % 200 ml mlieka

1 lyžička vanilkovej arómy

400 g sušienok

50 g čokolády

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do misky si dáme mlieko 700 ml, práškový cukor, vanilkovú arómu, práškovú šľahačku, smotanu na šľahanie a vyšľaháme hladký krém, do zostávajúceho mlieka - 200 ml - namáčame sušienky a ukladáme ich do formy 20 x 20 cca. Na dno dáme prvú vrstvu sušienok, prikryjeme ich časťou krému, potom poukladáme druhú vrstvu sušienok, ktoré opäť prikryjeme krémom. Urobíme to aj tretí krát. Na poslednú časť krému nastrúhame čokoládu. Dezert dáme do chladničky vychladiť a nakrájame na porcie. 

Tagy: Dezert