Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 balenie toastový chlieb
Čerstvý medvedí cesnak
Olivový olej
Soľ
Čierne mleté korenie
Morčacia šunka
Maslo
Smotana na šľahanie
Podľa chuti zelenina:
Napr. domáce zavárané hríby kuriatka
Čierne a zelené olivy
Domáca zaváraná kapia
Pažítka
Klíčky
Petržlenová vňať
Postup:
Vymixujeme si pesto s olivovým olejom a pridáme soľ a čierne korenie. Pesto si odložíme do misky. Šunku nakrájanú na kocky dáme do mixéra. Vymixujeme na jemno a pridáme maslo izbovej teploty a znovu mixujeme. Pridáme smotanu izbovej teploty a ešte raz premixujeme. Dáme do nej trochu soli a čierneho mletého korenia. Hotovú penu si rozdelíme na dva kusy. Do jednej tejto peny si pridáme pesto z medvedieho cesnaku. Preložíme do cukrárskeho vrecka alebo cukrárskej pištole. Najprv jedn, následne aj druhú penu. Vykrojíme si kolieska z toastového chlebu, a dáme na nich šunkovú penu, najprv jednu a potom aj druhú s medvedím cesnakom. Na dekoráciu použijeme zeleninu a bylinky. Jednohubky sú hotové.