Predjedlo: Guľaté hubinečky

Predjedlo: Guľaté hubinečky

Jednohubky na toastovom chlebíku s domácou šunkovou penou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 balenie toastový chlieb

Čerstvý medvedí cesnak

Olivový olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Morčacia šunka

Maslo

Smotana na šľahanie

Podľa chuti zelenina:

Napr. domáce zavárané hríby kuriatka

Čierne a zelené olivy

Domáca zaváraná kapia

Pažítka

Klíčky

Petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vymixujeme si pesto s olivovým olejom a pridáme soľ a čierne korenie. Pesto si odložíme do misky. Šunku nakrájanú na kocky dáme do mixéra. Vymixujeme na jemno a pridáme maslo izbovej teploty a znovu mixujeme. Pridáme smotanu izbovej teploty a ešte raz premixujeme. Dáme do nej trochu soli a čierneho mletého korenia. Hotovú penu si rozdelíme na dva kusy. Do jednej tejto peny si pridáme pesto z medvedieho cesnaku. Preložíme do cukrárskeho vrecka alebo cukrárskej pištole. Najprv jedn, následne aj druhú penu. Vykrojíme si kolieska z toastového chlebu, a dáme na nich šunkovú penu, najprv jednu a potom aj druhú s medvedím cesnakom. Na dekoráciu použijeme zeleninu a bylinky. Jednohubky sú hotové.

Tagy: Predjedlo