
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
600 g hladká múka
8 g sušeného droždia
10 g cukor kryštálový
10 g soľ
380 ml vlažnej vody
Trochu nasekaného medvedieho cesnaku
Postup:
Do misky si dáme múku, pridáme droždie, cukor, soľ, medvedí cesnak a vodu. A všetko dobre vymiešame. Prikryjeme utierkou a necháme odležať 30 min. Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a každé vytvarujeme do tvaru bagetky. Necháme odležať pod utierkou na plechu vystlanom papierom na pečenie ďalších 30 min. Predhrejeme si rúru a dáme piecť na 230 stupňov a 30 minút. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.
Polievka zemiaková na kyslo s klobásou a vajíčkom;
Suroviny:
0.5 kg zemiakov
1 ks klobásy
Bobkový list cca 3 ks
Štipka drvenej rasce
Štipka sušeného cesnaku
Čierne korenie
Soľ
Čili
Červená paprika
Voda
Ocot 1PL
Smotana na šľahanie
Vajcia
Postup:
Do hrnca dáme zemiaky nakrájané na kocky a klobásu nakrájanú na kolieska. Pridáme vlažnú vodu, tak, aby sme zakryli zemiaky. Ďalej pridáme bobkový list, sušený cesnak, drvenú rascu, čierne korenie, soľ, trochu čili a červenej papriky. Privedieme do varu, uvaríme do mäkka. A pridáme 1 lyžicu octu. Keď máme zemiaky uvarené, pridáme smotanu na šľahanie. Necháme prevrieť a odstavíme. Kým sa polievka uvarí, pripravíme si volské oká, ktoré okoreníme. Po uvarení pridávame na vrch polievky spolu s dekoráciou (pažítka/klíčky - podľa chuti).