Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Guacamole:
• Avokádo
• Paradajka
• Jalapeňo
• Cesnak
• Cibuľa
• Soľ
• Korenie
• Limetka
Postup:
Avokáde si roztlačíme, pridáme limetkovú šťavu, nasekanú cibuľu, nasekané paradajky, nasekané jalapeňo, pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením.
Tuniaková pomazánka:
• Tuniak v konzerve (v oleji)
• Nátierkový syr
• Horčica
• Kečup
• Cibuľa
• Soľ
• Korenie
Postup:
Do mixéra dáme tuniak, cibuľu, cream cheese, kečup, horčicu, soľ a korenie podľa chuti.
Domáce pečivo:
• Múka hladká
• Sušené droždie
• Teplá voda
• Soľ
• Olivový olej
Postup:
Do väčšej misy dáme múku, sušené droždie, soľ, teplú vodu a olej, všetky suroviny zamiesime, tak aby cesto nebolo lepivé. Následne odložíme na teplé miesto kysnúť, necháme kysnúť cca hodinu. Po vykysnutí vytvarujeme bochník a ešte necháme odležať cca 30 minút na plechu. Medzitým si dáme rozohriať trúbu, kde vložíme jánsku misu, v ktorej sa bude pečivo piecť. Po 30 minútach vytiahneme jánsku misu, vložíme do nej náš vykysnutý bochník a dáme piecť na 200 stupňov cca 20 minút, po 20 minútach dáme preč vrch jánskej myši a dopekáme ešte cca 10 minút.