Dezert: Rozpustené náušnice

Dezert: Rozpustené náušnice

Višňovo - čokoládový koláč

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Maslo 0,5 hrnčeka

Cukor 0,75 hrnčeka 

Vajcia 2 x

Múka hladká 0,75 hrnčeka 

Kakao 0,25 hrnčeka 

Soľ 

Mlieko 4 PL 

Zlatý klas 40 g 

Cukor 1 lyžica

Višne 720 ml

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Roztopené maslo zmiešame s cukrom, pridáme vajíčka, múku, kakao, soľ a mlieko. Všetko zmiešame a vylejeme na maslom vymastený a pomúčený plech. Pečieme 20 minút pri 175 stupňoch. V hrnci zohrejeme 3/4 z višňového nálevu, višne a pridáme cukor. V pohári si zmiešame Zlatý klas a zvyšnú vodu z nálevu. Zmes prilejeme do hrnca a miešame do hustého krému. Na upečené cesto vylejeme a rozotrieme krém a necháme vychladnúť. Servírujeme na záver a posypeme práškovým cukrom.

Tagy: Dezert