Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Guacamole:
2 ks avokádo zrelé
2 ks cibuľa menšia
2 ks strúčik cesnaku
Soľ
Korenie čierne mleté
Chilli mleté
10 ks paradajky cherry
Postup:
Zrelé avokádo opatrne rozrežeme, aby sme nepoškodili kôstku. Avokádo si vydlabeme a roztlačíme ho v mise vidličkou. K avokádu pridáme citrónovú šťavu, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a pridáme trochu chilli a dôkladne premiešame. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobné kocky, tiež si očistíme strúčik cesnaku a prelisujeme. Cibuľu a cesnak pridáme k avokádu a premiešame. Cherry paradajky si nakrájame na malé kocky a vmiešame do avokádovej zmesi. Hotové guacamole, ktoré môžete konzumovať s čerstvým chlebom, s hriankami alebo ako dip k nachos.
Tatarák z lososa:
300 g losos filetový
100 g šalotka
50 g olej olivový extra virgin
20 g horčica dijonská
Kôpor
Soľ
Korenie čierne mleté
1 ks limetky
Kapary
Postup:
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový olej a dijonskú horčicu, kapary na jemno nakrájané. Osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pár kvapiek z limetovej šťavy.
Tatarský biftek:
250 g hovädzej falošnej sviečkovej
1 ks žĺtok čerstvý
3 ks šalotka
2 – 3 strúčik cesnaku
1 pl horčica plnotučná
1 – 2 pl kečup ostrý
1 čl omáčka worchester omáčka
Chilli
Soľ
Korenie čierne mleté
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a poriadne ostrým nožom naškriabeme. Šalotku nakrájame na jemno a primiešame k mäsu. Pridáme prelisovaný cesnak, vaječné žĺtky, worchesterskú omáčku, kečup a horčicu. Dobre premiešame a dochutíme soľou, chilli a mletým čiernym korením.