
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
cibuľa
cesnak
hovädzí vývar
mrazené alebo čerstvé hríby
maslo
smotana na šľahanie
biele víno
hladká múka
petržlenová vňať
oravská slaninka
Postup:
Nadrobno nakrájanú cibuľu si orestujeme, pridáme huby a restujeme spolu. Podlejeme hovädzím vývarom a necháme variť. Ku koncu pridáme smotanu na šľahanie, biele víno a povaríme. Dochutíme soľou, cesnakom a mletým čiernym korením. Finálne polievku zahustíme pomocou masla a múky tzv. bešamel. (zápražka) Slaninku si nakrájame na drobno a dáme na plech s mastným papierom a dáme do rúry na 180 stupňov Celzia cca 6 - 9 minút. Vyberieme a necháme preschnúť na suchom mieste. Polievku naložíme do misky a zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a našou chrumkavou slaninovou krustou.