Dezert: Pečivové slávnosti

Dezert: Pečivové slávnosti

Žemľovka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

15 ks rožkov  

mlieko

vanil. cukor

škoricový cukor 

kryštálový cukor

hera

jabĺčka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Nakrájame rožky na kolieska hrubšie 1 cm, pripravíme si mlieko s vajíčkami a vanil. cukrom, namáčame kolieska rožkov do zmesi z vajíčok, mlieka a vanil. cukru, ukladáme na vysoký plech, pridáme postrúhane jabĺčka, zmiešane so škoricovým cukrom a kryš. cukrom, takto vrstvime, nakoniec roztopíme pol. kocky hery a polievame žemlovku, po upečení do zlatista vyšľaháme z bielkov tuhý sneh s troškou cukru a dáme na žemľovku, sneh pečieme dozlatista.

Tagy: Dezert