Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Korpus:
6 ks vajce
250 g kryštálový cukor
6 lyžíc olej
štipka soľ
240 g hladká múka
Kypriaci prášok
Pečieme 45 minút
Plnka:
500 g dlhých piškót
200 ml sirup malinový
rumová aróma, punčová aróma, červené farbivo, citrónová šťava
200 g malín
Malinový lekvár 250 g
Poleva:
300 g práškového cukru
10 ml sirupu malinového
5 ml citrónovej šťavy
Punčová aróma
Rozvar:
Malinový sirup
Citrónová šťava
Voda
Punčová aróma
Postup:
Z bielok a cukru si urobíme hustý sneh, následne do neho pridávame žĺtka, múku a olej. Všetko vylejeme do 25 cm kruhovej formy a dáme piecť na 180 stupňov 40 minút. Následne plát rozrežeme na dve polovice a potrieme malinovým lekvárom. Naukladáme maliny a na ne plnku. Na plnku si pripravíme rozvar zo sirupu, vody, a citrónovej šťavy a arómy. V ňom rozpučíme piškóty, tak aby vznikol hustý krém. Naukladáme maliny a na ne plnku. Polevu si pripravíme zmiešaním práškového cukru a ingrediencií, polejeme tortu a necháme stuhnúť. Z malín a cukru so urobíme zálievku.