Dezert: V ružovej čipke

Dezert: V ružovej čipke

Punčový rez preliaty krémom s malinami.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Korpus:

6 ks vajce

250 g kryštálový cukor

6 lyžíc olej

štipka soľ

240 g hladká múka

Kypriaci prášok

Pečieme 45 minút

Plnka:

500 g dlhých piškót

200 ml sirup malinový

rumová aróma, punčová aróma, červené farbivo, citrónová šťava

200 g malín

Malinový lekvár 250 g

Zdroj: TV JOJ

Poleva:

300 g práškového cukru

10 ml sirupu malinového

5 ml citrónovej šťavy

Punčová aróma

Rozvar:

Malinový sirup

Citrónová šťava

Voda

Punčová aróma

Postup:

Z bielok a cukru si urobíme hustý sneh, následne do neho pridávame žĺtka, múku a olej. Všetko vylejeme do 25 cm kruhovej formy a dáme piecť na 180 stupňov 40 minút.  Následne plát rozrežeme na dve polovice a potrieme malinovým lekvárom. Naukladáme maliny a na ne plnku. Na plnku si pripravíme rozvar zo sirupu, vody, a citrónovej šťavy a arómy. V ňom rozpučíme piškóty, tak aby vznikol hustý krém. Naukladáme maliny a na ne plnku. Polevu si pripravíme zmiešaním práškového cukru a ingrediencií, polejeme tortu a necháme stuhnúť. Z malín a cukru so urobíme zálievku.

Tagy: Dezert