
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
500 g hrášok mrazený
300 g mrkvy
1 ks petržlen
2 stredné cibule
4 strúčky cesnaku
30 g múka hladká
30 g maslo
½ dc lyžice oleja
1 lyžica paprika červená mletá
1 lyžica zeleninového tekutého vývaru
3 l zeleninový vývar, voda
petržlenová vňať
vegeta
soľ
Krupicové halušky:
1 vajce
½ šálky krupice
pažitka
soľ
Postup:
Do hrnca dám olivový olej aj maslo. Osmažím cibuľku, pridám roztlačený cesnak. Po osmažení pridám nakrájanú mrkvu. Následne posypem múkou aby vznikla svetlá zápražka, pridám červenú sladkú papriku, a zalejem zeleninovým vývarom. Pridám celý petržlen aby sa v polievke iba vyvaril a dodal chuť a vôňu. Dochutím zeleninovým bujónom, soľou, vegetou a petržlenovou vňaťou. Povarím cca 15 minút. Potom pridám hrášok a povarím ďalších 10 minút. Nakoniec si pripravím halušky: do šálky si dám 1 vajíčko, ktoré rozšľahám. Postupne dosýpam krupicu. Do cesta pridáme nadrobno nakrájanú pažítku. Zmes vymiešam na nie hustú ani riedku konzistenciu. Veľkou lyžicou naberiem cesto a malou lyžičkou vykrajujem halušky priamo do polievky. Malú lyžičku namočím v polievke, potom to ide ľahšie. Halušky v polievke musia vyplávať na povrch a následne povarím ešte 5 minút a je hotovo. Dozdobím pažítkou.