Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
250 g jemný tvaroch
280 g kyslá pochúťková smotana
250 g mascarpone
1 ks vajce
440 g čokoládové sušienky
100 g masla
150 g práškový cukor
1 ks vanilkový cukor
1 PL hladká múka
1 PL zlatý klas
2 PL kakaa
2 PL granka
1 ČL sušená citrónová kôra
čokoládové srdiečka na ozdobu na cheesecake
jahody na ozdobu na tanier vedľa cheesecaku
mätu na ozdobu na tanier na cheesecake
Postup:
Rozdrvené sušienky zalejem roztopeným maslom a premiešame. Okrúhlu tortovú formu (24 cm) vymastím maslom, na spodok dám papier na pečenie. Na dno potom vysypem sušienkovú hmotu, ktorú utlačím aj po bokoch. Do vyššej nádoby dám tvaroh, mascarpone, smotanu, vajce, práškový cukor, vanilkový cukor, sušenú citrónovú kôru, múku a vymiešam. Z tejto tvarohovej hmoty si niekoľko polievkových lyžíc odoberiem do inej nádoby a k tomu pridám kakao a instantné kakao. Ak chcem docieliť pekné „mramorovanie“, postupujem nasledovne: do stredu formy dávam striedavo dve polievkové lyžice svetlého krému a na to jednu polievkovú lyžicu tmavého krému a takto postupujem až kým sa nám krémy neminú. Koláč vložím do rúry vyhriatej na 180 st. a pečiem 40 minút.