Dezert: Nielen na okrasu, ale aj na zjedenie

Dezert: Nielen na okrasu, ale aj na zjedenie

Mramorový cheescake.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

250 g jemný tvaroch

280 g kyslá pochúťková smotana

250 g mascarpone

1 ks vajce

440 g čokoládové sušienky

100 g masla

150 g práškový cukor

1 ks vanilkový cukor

1 PL hladká múka

1 PL zlatý klas

2 PL kakaa

2 PL granka

1 ČL sušená citrónová kôra

čokoládové srdiečka na ozdobu na cheesecake

jahody na ozdobu na tanier vedľa cheesecaku

mätu na ozdobu na tanier na cheesecake

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Rozdrvené sušienky zalejem roztopeným maslom a premiešame. Okrúhlu tortovú formu (24 cm) vymastím maslom, na spodok dám papier na pečenie. Na dno potom vysypem sušienkovú hmotu, ktorú utlačím aj po bokoch. Do vyššej nádoby dám tvaroh, mascarpone, smotanu, vajce, práškový cukor, vanilkový cukor, sušenú citrónovú kôru, múku a vymiešam. Z tejto tvarohovej hmoty si niekoľko polievkových lyžíc odoberiem do inej nádoby a k tomu pridám kakao a instantné kakao. Ak chcem docieliť pekné „mramorovanie“, postupujem nasledovne: do stredu formy dávam striedavo dve polievkové lyžice svetlého krému a na to jednu polievkovú lyžicu tmavého krému a takto postupujem až kým sa nám krémy neminú. Koláč vložím do rúry vyhriatej na 180 st. a pečiem 40 minút.

Tagy: Dezert