
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Cca 10 - 12 cibúľ
5 strúčikov cesnaku
polovicu čajovej lyžičky bieleho korenia
väčšiu štipku muškátového orieška
soľ podľa chuti
zeleninový vývar
tekvicové semienka
Postup:
na masle a olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po orestovaní zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme cca 15 minút. Následne všetko dohladka rozmixujeme ručným mixérom a pridávame podľa potreby zeleninový vývar. Na celkovú prípravu pre 5 osôb spotrebujeme cca 1,5 litra zeleninového vývaru. Následne osmažíme tekvicové jadierka a pridáme do taniera s polievkou. Ozdobujeme s petržlenovou vňaťou.