Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
banan plantain
cibuľa
paprika
cesnak
mrkva
repkový olej
horčica dijónska
feferónová africká pasta,
soľ
čierne korenie
bujón Jumbo
Príprava:
Očistíme cibuľu a papriku, olúpeme mrkvu a pripravíme cesnak. Do hrnca so studenou vodou pridáme mrkvu a privedieme ju do varu. Keď je mrkva hotová, vyberieme ju z hrnca a nakrájame na tenké kúsky. Pripravíme si panvicu s trochou oleja, olej zohrejeme a mrkvu aj spolu s nakrájanou cibuľou, paprikou a cesnakom, ktoré si medzitým pripravíme dáme na olej, posolíme a opražíme. Keď je zelenina opražená, pridáme horčicu, soľ, čierne korenie a bujón Jumbo podľa chuti, všetko dobre premiešame a zelenina je hotová.
Aloko:
Ošúpeme banány plantain (aloko) a nakrájame ich na hrubé plátky. Dáme olej na panvicu, zohrejeme olej a postupne vyprážame banán plantain (aloko) do hneda a hotové kúsky dávame na tanier. Servírujeme ideálne teplé opražené kúsky aloka (banán plantain) s pripravenou zeleninou, horčicou a feferónovou africkou pastou a jeme vidličkou alebo malou vidličkou.