Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
dlhá parfumovaná ryža
nastrúhaný kokos
plnotučné mlieko
práškové mlieko
cukor
vanilkový cukor
voda
sladké kondenzované mlieko
maslo
lístky mäty
Príprava:
Preberieme a umyjeme parfumovanú ryžu. Dáme dostatočné množstvo plnotučného mlieka do hrnca na varenie a privedieme do varu. Pridáme očistenú ryžu, nastrúhaný kokos, maslo, cukor, vanilkový cukor a sladké kondenzované mlieko podľa chuti a varíme na miernom ohni 15 - 20 minút. Seri je hotové keď je kašovitej konzistencie - môžeme podávať. Servírujeme ideálne teplé do misiek ozdobené lístkom mäty a jeme lyžicou alebo lyžičkou.
Aperitívy:
Ako aperitív bude podavaný silný Malijský čaj.
Ingrediencie:
zelený silný čaj
mätové lístky
zázvor
cukor
vanilkový cukor
Príprava:
Do afrického čajníku vložíme silný zelený čaj spolu aj s očisteným a nastrúhaným zázvorom a mätovými lístkami v kombinácii podľa chuti. Varíme v čajníku 10 - 15 minút a potom ako je čaj hotový pridáme cukor a vanilkový cukor podľa chuti. Servírujeme ideálne horúci v malých pohárikoch, pričom ho ochladzujeme opakovaným prelievaním z čajníku do pohárikov a naspäť. V Afrike pijú všetci z jedného pohárika a koluje medzi prísediacimi. Takto pripravený silný koncentrovaný zelený čaj má povzbudzujúce účinky a v západnej Afrike sa pije namiesto kávy počas dňa.
Ako nealkoholické nápoje budú podavané africké miestne nápoje Ňamaku a Dablini. Ňamaku je miestny osviežujúci nealkoholický nápoj pripravený zo zázvoru, citrónu a cukru a Dablini je taktiež miestny osviežujúci nealkoholický nápoj pripravený z Ibišteku, citrónu, mäty a cukru.