Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
kuracie mäso v marináde
batáty
sezamové semiačka
olivový olej
soľ
cesnak
citrón
koreniny: kurkuma, paprika, kari, kmín, čierne korenie
zelenina na ozdobu
Postup:
Kuracie naložíme do zmesi korenín a olivového oleja a necháme odstáť. Mäso napichujeme na grilovaciu špajľu striedavo s batátom. To dáme ugrilovať. Sezamové semiačka nasypeme na panvicu, pozor, aby sa nepripálil. Opečený sezam dáme do mixéra, pridáme olivový olej a soľ, rozmixujeme dohladka. Tak sme si urobili tahini pastu. Urobíme aj hummus - pridáme cícer, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak, kmín - rozmixujeme a máme hummus. Dozdobíme na tanieri so zeleninou.