Predjedlo: Lienky na tanieriku

Predjedlo: Lienky na tanieriku

Lienkové kanapky.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Bageta svetlá alebo tmavá

Maslo

Údený losos

Cherry rajčiny alebo malé rajčinky

Čierne olivy

Šalát

Petržlenová vnaď

Soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Bagetu našikmo nakrájame na kolieska. Natrieme maslom, polozíme malé štvorčeky asi 4 cm lososa alebo šalátu. Rajčiny rozkrojíme na polovicu a položíme na lososa alebo šalát. K nim pridáme hlavičku z polovičky čiernej olivy. K olive pridáme kúsok petržlenovej vňate - akoby to lienka jedla. Na rajčinu ešte podávame olivy nakrájane na mini kúsky a to sú bodky lienky. Kanapky sú hotové. Môžeme ich podľa potreby osoliť.

Tagy: Predjedlo