Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 kg hladká muka
4 ks žĺtka
5 ks vanilkový cukor
5 ks škoricový cukor + pol čajovej lyžice škoricový extrakt
1 vrecko kypriaci prášok do pečiva
2 ks rastlinný tuk
podľa chuti práškový cukor
kilo a pol jabĺk
Postup:
Múku vysypeme do misky a pridáme 3 vrecúška vanilkového cukru, prášok do pečiva, rastlinný tuk a práškový cukor. Vypracujeme si cesto, ktoré rozdelíme na dve polky a dáme do fólie. Cesto necháme oddychovať v chladničke aspoň 20 minút. Jablká si nastrúhame a pridáme 2 ks vanilkový cukor, škoricový cukor, škoricový extrakt a jemne premiešame. Vyberieme obe cestá. Vyvaľkáme jedno posypeme jablkami, potom druhé cesto vyvaľkáme a dáme ho na vrch. Vidličkou poprepichujeme cesto na vrchu a dáme do rúry na 170 stupňov cca 20min. Upečený koláč necháme vychladnúť a na vrch posypeme práškovým cukrom.