Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
500 g ražnej múky
300 ml vlažná voda
20 g droždie
1 PL soľ
1 ČL cukor
semienka
čierne korenie
kačica
soľ
masť
cibuľa
balsamico
petržlenová vňať
pomaranč
Postup:
Z vody, droždia a cukru si spravíme kvások, ktorý pridáme k múke, ktorá je zmiešaná so soľou a semienkami. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme odpočívať cca 20 minút. Následne cesto narežeme, potrieme slanou vodou a dáme piecť na 220 stupňov Celzia na 30 minút. Kačicu narežeme, nasolíme a dáme do misy. Pridáme masť a dáme piecť do rúry ku chlebíku. Pečieme minimálne na hodinu a pol. Po upečení mäso natrháme na drobné kúsky, pridáme petržlenovú vňať, šťavu s pomaranča a výpek z masti. Cibuľu nakrájame a dáme opekať na masť. Pridáme soľ, čierne korenie, trstinový cukor a necháme karamelizovať. Pridáme balsamico a šťavu z pomaranča a opekáme ďalej.