Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
3 ks vajíčka
3 PL polohrubá múka
3 PL kryštálový cukor
Soľ
2 PL teplá voda
1 PL olej
1 ČL kypriaci prášok
2 ks smotana na Šľahanie
mascarpone
tvaroh jemný
2 PL práškový cukor
500 g jahody
biela čokoláda
mäta na zdobenie
Postup:
Vajíčka si rozdelíme, do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme. Do žĺtok pridáme múku, cukor, vodu, olej a kypriaci prášok a vyšľaháme. Primiešame vyšľahaný sneh. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov na 15 minút. Na krém si vyšľaháme šľahačku, primiešame mascarpone, tvaroh a práškový cukor. Jahody vymixujeme a pridáme do krému. Čokoládu spolu so šľahačkovou smotanou rozpustíme. Na vychladnutý korpus nanesieme krém a polejeme čokoládou. Dáme chladiť.