Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
dlhé piškóty 2 balenia
jahody
kryštálový cukor
syr mascarpone 2 x
jemný tvaroh 2
smotana na šľahanie 250 ml
vanilka sušená
Postup:
Polovicu piškót poukladáme na dno plochej keramickej misky. Polovicu jahôd odložíme bokom na finálnu dekoráciu a druhú zasypeme 2 lyžicami cukru. Jahody popučíme vidličkou na pyré. Polovicou pyré pokvapkáme piškóty na dne misky. Medzitým si pripravíme krém: Smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Vo väčšej miske potom vyšľaháme mascarpone, tvaroh a zvyšný cukor. Nakoniec primiešame šľahačku. Polovicu krému rozotrieme na jahodové pyré marinované piškóty. Na tie potom uložíme druhú polovicu piškót. Zalejeme zvyšným jahodovým pyré a zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšné jahody a odložíme do chladničky, minimálne na 4 hodiny.