Dezert: Ohnivý sneh

Dezert: Ohnivý sneh

Creme Brulée.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme: 

6 žĺtkov

60g kryštálového cukru

1 vanilkový struk / extrakt

200 ml mlieka

300 ml smotany na šľahanie

Cukor na flambovanie

Lesné plody

Alkohol na flambovanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Predhrejeme si rúru na 120 - 150 stupňov. Polovicu cukru vymiešame so žĺtkami. Druhú polovicu cukru dáme do smotany s mliekom a vanilkou. Zmes varíme v hrnci a chvíľu pred zovretím ju odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Následne obe zmesi opatrne zmiešame. Krém nalejeme do misiek a dáme na plech. Do plechu nalejeme horúcu vodu tak, aby sa nám nedostala do misiek. Pečieme približne 40 - 45 minút. Keď je dezert hotový, posypeme ho cukrom a flambovacou pištoľou vytvoríme na povrchu skaramelizovanú kôrku. Lesné plody si oflambujeme na panvici s alkoholom a následne dáme navrch už hotového dezertu.

Tagy: Dezert