Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
6 žĺtkov
60g kryštálového cukru
1 vanilkový struk / extrakt
200 ml mlieka
300 ml smotany na šľahanie
Cukor na flambovanie
Lesné plody
Alkohol na flambovanie
Postup:
Predhrejeme si rúru na 120 - 150 stupňov. Polovicu cukru vymiešame so žĺtkami. Druhú polovicu cukru dáme do smotany s mliekom a vanilkou. Zmes varíme v hrnci a chvíľu pred zovretím ju odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Následne obe zmesi opatrne zmiešame. Krém nalejeme do misiek a dáme na plech. Do plechu nalejeme horúcu vodu tak, aby sa nám nedostala do misiek. Pečieme približne 40 - 45 minút. Keď je dezert hotový, posypeme ho cukrom a flambovacou pištoľou vytvoríme na povrchu skaramelizovanú kôrku. Lesné plody si oflambujeme na panvici s alkoholom a následne dáme navrch už hotového dezertu.