Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
mlieko
maslo
mak
cukor
vanilkový a škoricový cukor
vajcia
jablká
smotanový jogurt
Postup:
Vyšľaháme vajcia s maslom, pridáme jogurt, k zmesi dáme mak, všetko zmixujeme. Cesto dáme na plech. Ošúpeme si jablká, nakrájame, obalíme v škoricovom cukri a dáme na vrch cesta, dáme do rúry na 180 stupňov na 30 minút. Makový koláč podávame s vtáčím mliekom:
Do žĺtkov dáme dve lyžice cukru, štipku soli a rozšľaháme to. Robíme "snehové mláčiky". Tie dáme do horúceho mlieka, povaríme ich, po pár min. ich vyberieme. Do mlieka zarobíme puding. Zmes dáme do pohárov, pridáme mráčiky navrch.