Dezert: Spiaca princezná

Dezert: Spiaca princezná

Makovo-jablkový koláč s vtáčím mliekom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

mlieko

maslo

mak

cukor

vanilkový a škoricový cukor

vajcia 

jablká

smotanový jogurt 

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Vyšľaháme vajcia s maslom, pridáme jogurt, k zmesi dáme mak, všetko zmixujeme. Cesto dáme na plech. Ošúpeme si jablká, nakrájame, obalíme v škoricovom cukri a dáme na vrch cesta, dáme do rúry na 180 stupňov na 30 minút. Makový koláč podávame s vtáčím mliekom:

Do žĺtkov dáme dve lyžice cukru, štipku soli a rozšľaháme to. Robíme "snehové mláčiky". Tie dáme do horúceho mlieka, povaríme ich, po pár min. ich vyberieme. Do mlieka zarobíme puding. Zmes dáme do pohárov, pridáme mráčiky navrch. 

Tagy: Dezert